Makedonya Müftüsü hakkındaki iddialar çok konuşulacak

Makedonya Reisü'l-ulemalığı makamında olan Süleyman Efendi Recebi'nin, Türkiye'ye karşı olumsuz tutumu, ülkemize büyük sempati besleyen Makedonya Müslümanlarını rencide ettiği iddia ediliyor. Türkiye düşmanlığı yapan kurum ve kuruluşlara yakınlığıyla dikkat çeken Recebi hakkında yazılan rapor üzerine bölgede ciddi tartışmaların yaşanacağı öngörülüyor.

Türkiye ile hem manevi hem tarihi çok güçlü ilişkileri olan Makedonya'da bilhassa Müslümanlar, ülkedeki Reisü’l-ulema Hacı Süleyman Efendi Recebi’nin tutumundan rahatsız olduklarını dile getiriyor. Bununla ilgili hazırlanan bir raporda, "Türkiye aleyhinde ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşıtı söylemleriyle öne çıkan Reisü’l-ulema Hacı Süleyman Efendi Recebi’nin Makedonya Müslümanları adına yapmış olduğu yanlışlıkların bilinmesi ve gerekli önlemlerin alınmasının zorunlu olduğu kanaati" ifadeleri dikkat çekti.

Raporda kişisel çıkar ve menfaat temininden FETÖ'ye destek kadar, Reisü’l-ulema Hacı Süleyman Efendi Recebi hakkında çok ağır suçlamalarda bulunulurken, Ehli Sünnet'e aykırı bidat ehlinin fikirlerinin de yayılmaya çalışıldığı kaydediliyor. İşte SonnetHaber'de yer alan Makedonya Müslümanları ve İslam Birliği Başkanı hakkındaki o dikkat çeken rapor: